Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Top 5

Αφιέρωμα στους μεγάλους δημοσιοκάφρους του έθνους


101. Γιώργος Φράγκας

Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να διατηρήσει εφημερίδα πουλώντας 52 ολόκληρα φύλλα κάθε μέρα. Είναι ο επιχειρηματίας που ακολουθώντας τη μόδα των free - press εντύπων, εκδίδει εβδομαδιαίο freak - press έντυπο 8 (και ολογράφως "οκτώ") σελίδων. Διατηρεί ραδιοφωνική εκπομπή, παρουσία σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού "After(Death)" και τέσσερις εφημερίδες που πουλάνε συνολικά 2.500 φύλλα τη μέρα. Ταυτόχρονα απολαμβάνουμε κάθε μέρα ρεσιτάλ ερμηνείας, στο δελτίο του "After" αλλά και σε εκπομπές ποικίλης (ανύπαρκτης) ύλης, ανάλογης μόνο του Πρέκα (άντε και της Ντενίση). Πρόκειται λοιπόν για το Δημοσιογράφο, τον Επιχειρηματία, τον Ηθοποιό που δίκαια απολαμβάνει μια θέση στο πάνθεον του cult.



102. Μάκης Τριανταευρώπουλος

Ένας γνήσιος Ταρζάν της δημοσιογραφίας. Απόδειξη, ότι στην εκπομπή του έχει και την Τσίτα, κατά κόσμον Κίμ Κίλιαν.Αδιάφθορος επειδή τα παίρνει απ' όλους και δεν κάνει διακρίσεις, αδιάβροχος γιατί δεν καταλαβάινει τίποτα παρά το φτύσιμο που τρώει και πτυσσόμενος γιατί χωράει παντού, σε κάθε κανάλι, σε κάθε καθεστώς, σε κάθε κυβέρνηση.
Και αυτός φιλοξενείται στο "After(Death)", το κανάλι που δεν αφήνει κανένα αποκαίδι της δημοσιογραφίας χωρίς στέγη, επιτελώντας μέγιστο κοινωνικό και φιλανθρωπικό ή μάλλον... φιλοζωικό έργο. Μόνο και μόνο το μονίμως λαδωμένο μαλλί του Ρομπέν των Χαζών, του δίνει μια θέση στη λίστα με τις cult μορφές της εξημέρωσης (παλιά τη λέγαμε ενημέρωση).



103. Γιώργος Βλάχος

Πρόκειται για τον άνθρωπο που χωρίς να κωλώσει έστησε στον τοίχο τον τρισμέγιστο βουλευτή της Νέας Δημοπρασίας Γιάννη Μανώλη, ο οποίος μόνο απ' το όνομα του αν κρίνουμε κάνει για δύο βουλευτές, ρωτώντας τον επίμονα και σαδιστικά "θα παραιτηθείτε;" τουλάχιστον πέντε φορές, μέχρι ο κακόμοιρος πολιτικός να λυγίσει δηλώνοντας "Θα δούμε! Θα δούμε!". Ο Βλάχος ιδρυτικό μέλος του τρίο στούντζες της εξημέρωσης, μαζί με Αυτιά και Βέρυ - Κοκό, κρατάει συντροφιά στους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ(και Κολωνάκι) κάθε πρωί απ' τον σταθμό "Άχβαχ", επιτελώτας και αυτός μεγάλο κοινωνικό έργο, αφού προφανώς αν ψηφίζεις ΛΑΟΣ δεν έχεις φίλους, ούτε ζωή οπότε χρειάζεσαι τουλάχιστον την τηλεόραση να σου κάνει παρέα...



104. Γιώργος Pretendέρης

Παρουσιαστης της κολοσσιαίας, εβδομαδιαίας εκπομπής "Ανακοπή" στον τηλεοπτικό σταθμό "Μούγκα". Μιας εκπομπής που ασχολείται με κορυφαία ψέματα (παλιά τα λέγαμε θέματα) όπως οι κωλονοσκοπήσεις (βλ. δημοσκοπήσεις) και η €βίζιον. Ανελέητα καυστικός όταν παίρνει συνεντεύξεις από πολιτικούς, αντικειμενικός, αμερόληπτος και ανεξάρτητος, ένας σύγχρονος Ηρακλής που τα βάζει με τη λερναία ύδρα του συστήματος. Οι φήμες που λένε ότι τα βάζει με τη λερναία ύδρα με σκοπό να της κόβει κεφάλια και αν βγαίνεουν περισσότερα, ελέγχονται ως ανακριβείς. Ένας ακόμα τεράστιος δημοσιογράφος που τιμάει την ελληνική τηλεύπνωση (παλιότερα τη λέγανε τηλεόραση).



105. Γιώργος Φραγκαουνάκης

Το αλλλάνι της δημοσιογραφίας. Ο κέρβερος των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Κατά της εξουσίας και δίπλα στον έλληνα πολίτη. Δηλαδή, όταν κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοπρασία, ο Γιώργαρος είναι με το ΑΠΑΠΑ - ΣΟΚ, και αντίστροφα. Εκδότης της εφημερίδας "(Μια) Στο Καρφί(και μια στο πέταλο)", μιας εφημερίδας που χτυπά το κατεστημένο σαν χταπόδι. Οι περίπλοκες και πολύπλευρες πολιτικές αναλύσεις του μας εκστασιάζουν. Το άγριο βλέμμα του τον κάνει Braveheart των Ελλήνων. Η εκλεπτυσμένη γλώσσα που χρησιμοποιεί τον κάνει σωστό ακαδημαικό πολίτη. Οι κόντρες του με τον Ζουρλάλη θα μείνουν αξέχαστες. Ο Φραγκαουνάκης δε θα μπορούσε να λέιψει από τη λίστα με τους μεγαλύτερους έλληνες δημοσιοκάφρους.

Υ.Γ. Η καταμέτρηση ξεκινάει απ' το 101 γιατί είναι όλοι μεγάλα νούμερα...

3 σχόλια:

  1. Οι δημοσιογράφοι είναι κάτι μοχθηρά τέρατα που όλη μέρα παπαρολογούν και χαζεύουν τηλεόραση με βλέμμα βοδιού μπας και αντιγράψουν κάποιον ηθοποιό που διαφημίζει τσίχλες τόσο μαλακές που τις μασά ακόμη και ο συνταξιούχος ο οποίος δεν έχει δόντια αλλά δεν έχει και μασέλα. Σήμερα είναι το ΙΚΑ… χτες ήταν τα εγγόνια που την βούταγαν από το ποτήρι με το νερό και έπαιζαν τον δρακουμέλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή