Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Μεταναστευτικές Επιτροπές


-"Να θυμούνται ότι ήρθαν σε μια ξένη χώρα και πρέπει να σέβονται τις παραδόσεις της", είπε ο Καρατζαφύρερ για τους μουσουλμάνους που θέλουν και τζαμί. Το "θα σε σεβαστώ μόνο αν με σεβαστείς πρώτος" είναι συνώνυμο του "δεν έχω καμία διάθεση να σε σεβαστώ".

Πράγμα που με επαναφέρει στα γνωμικά για να θυμηθώ το "αν θέλεις κάτι να μη γίνει ποτέ κανε μια τριμελή επιτροπή". Στην περίπτωσή μας "αν θέλεις κάτι να γίνει λάθος κάνε μια επιτροπή πολιτών στον Άγιο Παντελεήμονα".

Η Ελλάδα δεν έχει μεταναστανευτική πολιτική με αποτέλεσμα να μπαίνει μέσα όποιος και όποτε θέλει. Ο φιλόσοφος Τσίπρας θα έλεγε ότι αν ελέγχουμε τα σύνορα είμαστε φασίστες και αν διώξουμε τους μετανάστες που είναι ήδη στη χώρα είμαστε Καρατζαφύρερ(=αποτυχημένοι φασίστες). Θα συμφωνήσω μαζί του μόνο στο δεύτερο.

Μια χώρα έχει περιορισμένη οικονομία, περιορισμένο κράτος, περιορισμένες δυνατότητες που υποτίθεται ότι αρκούν μόνο για τους πολίτες της. Αν λοιπόν έρθουν άλλα δύο εκατομμύρια μετανάστες δεν αρκούν οι πόροι της χώρας για όλους. Κάποιοι θα πεινάσουν και θα περιθωριοποιηθούν. Με πιθανότερους τους μετανάστες. Πόσο μάλλον όταν στη χώρα που λέγεται Ελλάδα η οικονομία, το κράτος και οι δυνατότητες δεν αρκούν όχι για έντεκα εκατομμύρια ανθρώπους αλλά ούτε για πέντε.

Η επιτροπή λοιπόν του Αγίου Παντελεήμονα έλυσε το πρόβλημα γρήγορα και λάθος. Έκλεισε την παιδική χαρά της πλατείας για να μην πηγαίνουν οι Πακιστανοί να πίνουν μπύρες. Έτσι οι αντιπαθητικοί μετανάστες θα πίνουν μπύρες στα σπίτια τους και δε θα μας χαλάνε τη μόστρα.

Όταν σταματήσουμε να βλέπουμε τους μετανάστες σαν τουρίστες μακράς διαρκείας, που έρχονται στην Ελλάδα για να νοικιάσουν τα αθλιότερα διαμερίσματα και να μας αφήνουν φράγκα στα σουβλατζίδικα μπορούμε να ξανακάνουμε μια κουβέντα περί μεταναστευτικού. Μέχρι τότε οι λαϊκιστές αριστερούληδες και δεξιούληδες θα χαίρονται με τη διαιώνιση μιας κατάστασης που τους πληγώνει όλους εξίσου, μετανάστες και Έλληνες, εκτός από τους δημαγωγούς οι οποίοι κερδίζουν ψήφους.

6 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι είναι το πιο πλήρες σχόλιο που έχω ακούσει για το θέμα.
    Αλλωστε, υπάρχουν δύο παράμετροι που τις ξεχνάμε όταν μιλάμε για μεταναστευτική πολιτική:
    1. τι θα γίνει με ανθρώπους που ζουν εδώ 20 χρόνια;
    2. όλοι αυτοί που τώρα μας ενοχλούν, στα δικά μας σπίτια δεν μένουν; Ή τα διαμερίσματα που νοικιάζουν τους τα κληρονόμησε η θειά τους;

    Καλό σαββτοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σύνθετο ζήτημα. Οι μετανάστες δίνουν σε εμάς και παίρνουν από εμας. Ποια είναι η ισορροπία ανάμεσα σ' αυτά τα δύο; Με δεδομένη μια ισορροπία πόσους μπορούμε να δεχτούμε; Τι κάνουμε με τους υπόλοιπους;

    Κατά τη γνώμη μου δε γίνεται να διώξεις κάποιον που δουλεύει νόμιμα και επίσης δε γίνεται να δίνεις δουλειά σε κάποιον που ζει εδώ παράνομα. Επειδή όμως το ζήτημα το βλεπουμε απλοικά και με βάση το άμεσο συμφέρον του κάθε αφεντικού είμαστε διατεθειμένοι να τα κάνουμε και τα δύο. Δυστυχώς...

    Υ.Γ. Καλώς ήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. loipon,thano simfonoume sto oti prepi na iparxei elenxos stin eisodo ton metanaston,dioti kapoia stigmi i 'fouska' oikonomia mas tha skasei..kai oxi mono apo tous metanastes..outos i allos tha skasei..
    ayto pou ithela na prostheso einai oti to problima egkitai stin kathimeri mas simperifora.feromaste stous metanastes san zoa,tous brizoume,gia ola ftaine autoi..OLOI EINAI PEPISMENOI OTI MAS PIRAN TIS DOULEIES STIN OIKODOMI,eno tautoxrona autoi oi idioi den exoun na fane omos odigoun amaxi mercedes..
    A RE NEOELLINA ,XILO POU THES..
    AUTA..
    KALIMERES!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα!

    Καλή σου μέρα μαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. re vlaka poies metanasteutikes epitropes...vale sthn psifoforia sketo metal, allios vale ola ta eidh xehorista...ti paei na pei heavy metal? ante mhn ta paro...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε αγόρι μου... Και που εβαλα χεβι μεταλ πολυ σου ειναι... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή